Om RyGF

Ry Gymnastikforening

Ry Gymnastikforening blev oprettet som selvstændig forening den 9. december 1987.
Foreningens formål er ifølge vedtægterne:
“Ved idræt og andet kulturelt arbejde at fremme den enkeltes og fællesskabets sundhed og trivsel”.
Motiverede forslag til nye aktiviteter og arrangementer i overensstemmelse med formålsparagraffen modtages gerne.

Årsberetning 2023/2024

Bestyrelsen marts 2024 ved daværende formand Randi Lilly Nyegaard

Årsberetningen 2024 blev præsenteret i kort form på Ry Gymnastikforenings Generalforsamling d. 19. marts 2024. Årsberetningen dækker over sæsonen 2023/2024, som går fra marts til marts. Der berettes ud fra overskrifterne: Medlemmer, Frivillige, Konkurrence, SøndagsTons og Events.

 

Medlemmer

Da vi åbnede forhåndstilmeldingen d. 25. juni oplevede vi igen i år en fuldstændig overvældende respons. Flere hundrede entusiastiske forældre havde sat alarm og var klar ved tasterne, da klokken slog 10. Den samme entusiasme blev vist, da vi åbnede for nye medlemmer ugen efter. Den store interesse kombineret med villige instruktører og flere hjælpere har resulteret i dannelsen af flere store hold med 40 gymnaster på, hvilket har bidraget til en imponerende medlemsfremgang på over lidt 10 procent. Ved seneste medlemstalsindberetning kan vi endnu engang fejre medlemsrekord, vi er over 1200 medlemmer.

Ry Gymnastikforening kunne i sæson 2023/24 tilbyde lige knapt 40 forskellige hold: dans på alle årgange fra 0.-9. klasse, det samme for spring (og op til 3. årgang både et rent drenge- og et rent pigehold), 2 parkourhold, et seniorhold Tirsdagsholdet med 90 deltagere, 2 voksenhold, 2 stortrampolinhold, 8 forskellige førskolegymnastikhold og flere TeamGym-hold. I foreningen bestræber vi os på at kunne tilbyde et bredt bevægelsestilbud for folk i alle aldre i Ry og omegn, og dette er vi i den grad lykkedes med denne sæson.

Desværre har vi igen i år ikke kunne finde plads til alle interesserede gymnaster og dansere. Det har medført ventelister på flere af vores hold – og særligt blandt førskolebørnene har vi problemer med at følge med. Vi beklager at måtte meddele, at der er omkring 100 medlemmer på venteliste, som vi ikke har kunnet imødekomme. Dette er en situation, vi forsat arbejder på at ændre. Vores største problem er, at vi ikke har mulighed for at få haltider nok, og dermed ikke kan oprette de ekstra hold, det vil kræve. Vi håber derfor på, at vi kan bidrage til opmærksomheden på, at det er nødvendigt at prioritere at bygge en multihal i forbindelse med byggeprojektet af den nye skole.

Vores engagement i at tiltrække og fastholde teenagere er til gengæld værd at bemærke. Med bl.a. 35 teenagere på Spring 7.-10. klasse og over 60 dansere fra 6.-9. kl. på danseholdene, viser vi, at vi formår at tiltrække og fastholde unge. Dette styrker ikke kun foreningen, men hjælper også med at bekæmpe den kedelige tendens, der ses landet over, hvor idrætsdeltagelsens har tilbagegang særligt blandt teenagepiger. Ligeledes modarbejder vi med vores rene drengehold en anden kedelig tendens, hvor drenge ikke fastholdes i gymnastikken. Fordelt på Turbodrengene (4-6 år) og springholdene på 0., 1. og 2-3 årgang havde vi i sæsonen 157 drenge.

Frivillige

I år har vi været heldige og arbejdsomme nok til at have hele 160 dedikerede frivillige tilknyttet vores forening, hvoraf 69 fungerer som instruktører og 91 antal som hjælpetrænere eller stjerneskud. ’Stjerneskud’ er en ny kategori af frivillige, som vi har oprettet denne sæson. Hvis du går i 5. eller 6. klasse og endnu ikke er fyldt 13 år, kan du blive ’Stjerneskud’ i foreningen. Som ’Stjerneskud’ er du under oplæring til at blive hjælpetræner og modtager ikke godtgørelse, men inviteres naturligvis til at deltage i alle foreningens sociale events.

Vi ønsker at udtrykke en stor tak til alle vores frivillige, som udgør limen i vores forening og gør det muligt for os at fortsætte vores vigtige arbejde! Det betyder utrolig meget for os, at I vil give jeres tid og energi. Allerede til vores opstartsmøde var engagementet tydeligt, da 100 frivillige deltog. På programmet var bl.a. et stjerneløb, hvor man kunne få hilst på sit nye trænerteam og løse forskellige opgaver om alt fra forstuvede ankler til vores medlemssystem. Efter fælles frokost bød dagen på et mindre kursus i springmodtagning, og danseinstruktørerne talte om opbygning af en dansetime og de gode lege.

For at pleje vores frivillige og dyrke fællesskabet har vi i denne sæson arrangeret nogle sociale events. Vi har bl.a. haft en rigtig hyggelig dag i Golfskoven med minigolf, sodavand og kage, hvor alle frivillige var inviteret. Desuden havde vi en særlig dag for vores frivillige under 18 år, hvor vi havde 50 unge på tur til Rush trampolinpark. Her blev der ikke sparet på festlighederne: masser af spring, grin, popcorn, pizza, slush ice og donuts. Det var en mindeværdig dag for alle involverede. Ved vores årlige opvisningsfest var der også en ekstraordinær interesse, og vi slog suverænt tilmeldingsrekord med hele 90 tilmeldte til festen. Vi sætter stor pris på den store opbakning og entusiasme. Som noget nyt i år havde vi booket et eventfirma til en times underholdning for at binde de unge og voksnes fest sammen. Den stod på Escape Box, og vi fik heldigvis alle detoneret vores bomber indenfor tidsrammen. Tak for en rigtig hyggelig aften!

I bestyrelsen har vi afprøvet en sæson, hvor vi fra start lagde lidt færre møder i kalenderen, end vi plejer. I stedet aftalte vi, at der altid kunne tilføjes ekstra møder, hvis behovet opstod. Ved vores sommermøde fordelte vi os i udvalg, der bl.a. dækker over tøj, unge, BGI og TeamGym. Vi er af den overbevisning, at det ikke er alt, der nødvendigvis skal drøftes og planlægges blandt alle 11 medlemmer og suppleanter i bestyrelsen, så i stedet flyttes noget af arbejdet og beslutningskompetencen ud i udvalgene.

Konkurrence

TeamGym Spireholdet

TeamGym Spireholdet er et udtaget tilbud til de springgymnaster fra 1.-4. klasse, som har lyst til at prøve kræfter med konkurrencegymnastikken. De 30 gymnaster træner halvanden time med spirene og deltager også på foreningens passende årgangshold. TeamGym Spireholdet deltog igen i år ved Begyndermesterskaberne i Silkeborg. Holdet var opdelt i 4 alderssvarende hold, der kæmpede alt, hvad de har lært. De viste flotte spring og strakte arme og ben, hvilket resulterede i, at alle 4 hold kunne tage hjem med en guldmedalje om halsen. Stort tillykke!

TeamGym konkurrencehold

TeamGym skinnede virkelig ved GymDanmarks forbundsmesterskaber for minipiger og minimix i Helsinge i april 2023. 3 hold deltog i danmarksserien, og de gjorde det alle utroligt godt i konkurrencen. Pigernes A-hold var helt i særklasse og præsterede på et niveau, der hører til blandt Danmarks absolut bedste. Deres imponerende præstationer fangede opmærksomheden fra mange tilskuere og trænere. Vores minimix-hold gjorde det også fantastisk og sikrede sig en velfortjent sølvmedalje.

17 gymnaster deltog i Silkeborg Spring Cup, hvor de imponerede med 19 finalepladser og 9 medaljer. Også deltagelse i VE-cup på Vesterlund Efterskole var en succes, hvor vores 3 hold modtog værdifulde råd og vejledning fra dommerne. Endelig deltog de i jysk-fynske regionsmesterskaber i Danmarksserien, hvor de leverede flotte præstationer. Junior Mix-holdet tog guldmedalje i 1. division, mens juniorpigerne sikrede sig en flot guldmedalje i 2. division. Minipigerne imponerede også og opnåede en flot 8. plads i 1. division. Vi er utroligt stolte af vores dygtige gymnaster, der på bedste vis repræsenterede vores forening på et højt gymnastisk niveau under mesterskaberne. Tillykke med de flotte resultater! Vi vil gerne rette en stor tak til Hessellund kontrollør for at sikre, at vores TeamGym-hold kunne optræde i knivskarpt outfit.

Stortrampolin

Som medlem på et af vores stortrampolinholden deltager man ved en række træf, som er venskabelige konkurrencer blandt andre foreninger med stortrampolin. Ved sæsonens første træf i Hjørring blev det en stor dag for trampolinholdene. Alle springerne gennemførte flotte serier, og sprang så flot, at det var svært at stoppe begejstringen hos trænerteamet. Nogle springer havde købt rigtig flotte nye dragter. Det blev til både et par guld-, sølv- og bronzemedaljer. Også til andet træf i Aars havde de modige springere en god dag, hvor der også blev hevet medaljer med hjem. Vi er sikre på, at de også er seje til deres tredje og sidste træf, der afholdes i Ry Hallerne i april. Vi vil gerne takke gymnasternes forældre for at bidrage til træffene med hep, kage eller til at skrive resultater ned.

 

SøndagsTons

SøndagsTons er et unikt hold designet til børn til og med 0. klasse samt deres forældre eller bedsteforældre, hvor tilmelding ikke er påkrævet. Vi starter altid med en fælles opvarmning og stiller derefter alle redskaber til rådighed. En særlig charme ved dette hold er, at alle deltagerne hjælper hinanden med at tage redskaberne frem og stille dem tilbage. Betaling sker pr. gang ved indgangen via MobilePay, hvilket gør det nemt og bekvemt for alle.

I en periode blev vi desværre nødt til at ændre konceptet, så det krævede tilmelding for en fast periode samt betaling af kontingent. Denne ændring blev implementeret af nødvendighed, men heldigvis blev der kæmpet for SøndagsTons’ oprindelige grundlag. Efter en indsats fra en særlig kernepersons side blev der udført en ændring af teksten ved Folkeoplysningsudvalget, dermed kunne vi fra årsskiftet igen tilbyde den normale, populære og fleksible ordning uden tilmelding. Vi kan tydeligt se, hvor vigtigt dette tilbud er for børn og forældre i Ry og omegn. I januar havde vi i gennemsnit 60 børn med til tons hver søndag, hvilket understreger den store efterspørgsel og værdi af dette initiativ.

 

Events

BGI-tur

I år fortsatte vores tradition med at arrangere en spændende tur til BGI Akademiet for vores medlemmer fra 0. til 9. klasse, og det var en kæmpe succes! 233 børn havde en fantastisk oplevelse med at udfordre sig selv i spring, dans og parkour i de imponerende faciliteter. En særlig tak skal lyde til vores dedikerede planlægningsgruppe, der lagde et stort arbejde både forinden og i selve weekenden. Der skal også sendes en stor tak til vores 40 fantastiske instruktører, der stod klar til at facilitere workshops i både spring og parkour. Og endelig vil vi gerne takke alle de utroligt mange forældre, der har været villige til at bidrage på forskellige måder – fra kagebagning og køkkenassistance til fotografering og vagttjeneste. Jeres støtte og engagement betyder utroligt meget for os, og vi sætter stor pris på jeres hjælp til at gøre begivenheden til en succes. Vi glæder os allerede til næste tur til BGI!

Børnedag

Børnedagen er en skøn tradition, der fungerer som en slags mini pendant til vores BGI-tur for 0.-9. klasse. Denne dag er dedikeret til alle vores gymnaster, der endnu ikke er startet i skole, samt deres forældre, og den foregår i de hyggelige omgivelser i Ry Hallerne. Oprindeligt blev dagen også skabt som et tilbud for at kompensere for de mange træningsaflysninger, vi oplever på Mølleskole. Arrangementet er nemt at planlægge og bør fortsat være en fast tradition i vores forening. Dagen forløb utrolig godt! Udover spring og leg i de fede faciliteter bød dagen også på en lækker menu bestående af udskåret frugt, pasta med vegetarisk tomatsovs, brød, blandet salat og saft. Selvom arrangementet var en succes, kunne vi have ønsket os lidt flere deltagere, idet vi ”kun” havde 43 deltagere. Vi vil fortsat arbejde på at promovere denne skønne dag og håber på endnu større opbakning i fremtiden. Bestyrelsen skal være opmærksomme på at lægge datoen, så arrangementet ligger i perioden, hvor træningen på Mølleskolen er aflyst.

 

Forårsopvisning

Forårsopvisningen er uden tvivl sæsonens største begivenhed og et af de mest eftertragtede arrangementer i Ry Hallerne. Det er en dag, hvor hallen fyldes til bristepunktet med spændte tilskuere og begejstrede deltagere. Kun personer over 15 år, der ikke er aktive gymnaster eller frivillige, betaler entre. Blot på MobilePay kunne vi se, at vi havde hele 1296 betalende gæster. Det var en helt fantastisk dag! Til at toppe dagen havde vi den store ære at få besøg af Vesterlund Efterskole og deres 200 talentfulde unge mennesker, der leverede en imponerende opvisning. Vi takker dem for deres inspirerende bidrag til arrangementet. Igen i år havde den lokale fotograf Per Bille sagt ja til at donere sin tid til at tage flotte billeder på opvisningsgulvet og stå for holdfotos, det er vi meget taknemmelige for – og håber at rigtig mange har bestilt et holdfoto.

Vi vil gerne sige tak til alle jer fantastiske mennesker, der gjorde vores forårsopvisning til en uforglemmelig begivenhed! Energien var i top, og vi blev overvældet af den fantastiske gymnastik, dans og parkour, der blev præsenteret på gulvet. Det er tydeligt, at vores dygtige frivillige og medlemmer har arbejdet hårdt og dedikeret for at skabe denne fantastiske oplevelse. Vi er så stolte af jer alle. Vi vil også gerne takke vores dedikerede publikum, der var med til at skabe en elektrisk stemning i hallerne. Tak for jeres støtte og begejstring.

I år havde vi introduceret flere nye tiltag, herunder konceptet ‘Vi løfter i flok’, hvor alle hold fik tildelt en praktisk opgave, som de skulle løse enten på dagen eller forinden. Dette blev taget godt imod og gennemførtes generelt med succes. Vi havde også valgt at opgradere forplejningen ved at leje en fryser og købe 1200 is i stedet for den sædvanlige lune brikjuice til gymnasterne efter deres optræden. Dette blev mødt med stor begejstring fra mange børn og var en klar succes. Desuden var der sørget for ekstra spiseområde i hal D1, hvilket bidrog til bedre flow i cafeteriet og var en vellykket tilføjelse. Vi vil gerne takke Ry Hallerne for det fantastiske samarbejde og den uvurderlige støtte.

Tak for en fantastisk sæson 2023/2024, vi håber at se mange igen i sæson 2024/2025!